1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Voetbal

VVV-Venlo pas na verlenging langs NEC in kwartfinale KNVB-beker

VVV-Venlo heeft zich als derde ploeg geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker. De nummer 14 van de eredivisie was op het kunstgras in Almelo na verlenging met 2-1 te sterk voor NEC, dat zesde staat in de eerste divisie.

De Limburgse winnaar van het duel, dat vorige week al op het programma stond maar toen vanwege het winterse weer in Nederland geen doorgang kon vinden, moet voor de halve eindstrijd begin maart op bezoek bij Vitesse.

Juist vanwege dat vooruitzicht op een treffen met de aartsrivaal uit de buurt was NEC er veel aangelegen om door te stoten naar de laatste vier. En ook in Arnhem had men daar wel zin in, getuige een opmerkelijke aanmoediging vanuit de lucht.

Pro Shots
NEC wordt vanuit Arnhem succes toegewenst voor het bekerduel met VVV-Venlo

Maar VVV had weinig trek om aan dat feestje mee te werken. De Limburgers vormden in de eerste helft de bovenliggende partij en kwamen dan ook verdiend op 0-1 door Georgios Giakoumakis. De bal plofte na een schot van Anastasios Donis via een Nijmeegs been voor de voeten van de topscorer van de eredivisie, die wel raad wist met de buitenkans.

Meer energie

Meteen na rust had VVV opnieuw kunnen toeslaan na een lage voorzet van Leon Guwara, maar Anastasios Donis maaide langs de bal, waarna de verraste Vito van Crooij evenmin tot een uithaal kwam. Aan de andere kant zette Elayis Tavsan met een afstandsschot doelman Delano van Crooij aan het werk.

NEC, dat in de vorige ronde Fortuna Sittard de baas was, was met meer energie aan het tweede bedrijf begonnen en dat betaalde zich in de 57ste minuut uit, toen Rangelo Janga bij twee verdedigers wegdraaide en een schuiver losliet die in de uiterst hoek verdween: 1-1. Dat de doelpuntenmaker bij zijn actie een VVV-shirtje had vastgepakt, werd door de arbitrage door de vingers gezien.

ProShots
Rangelo Janga heeft NEC naar 1-1 geschoten tegen VVV-Venlo

In de slotfase van de reguliere speeltijd had Tavsan op aangeven van Janga de beslissing op zijn schoen, maar opnieuw stond Delano van Crooij een doelpunt van de 19-jarige middenvelder in de weg. Broer Vito van Crooij miste daarna nog een vrije kopkans voor VVV en ook een steekpass van de 21-jarige invaller Meritan Shabani was niet aan hem besteed.

In de eerste helft van de verlenging zat het venijn in de staart. Bediend door Giakoumakis vond de van Wolverhampton Wanderers gehuurde Shabani, die zijn eerste minuten in het shirt van VVV maakte, de korte hoek: 1-2. NEC deed daarna nog verwoede pogingen, maar kwam niet meer in de buurt van een nieuwe gelijkmaker.

Voor VVV-Venlo wordt het de eerste halve finale sinds 1988. In 1959 ging de beker mee naar Noord-Limburg na winst in de finale op ADO.

  • De Koning halvefinalist met VVV: 'Was 33 jaar geleden, heb ik begrepen'
  • VVV-debutant Shabani: 'Ik hoop zo door te gaan'
  • Meijer ziet NEC net tekortkomen: 'Stukje jeugdigheid, stukje kwaliteit'

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl