NOS Sport

Bol klopt Klaver in rechtstreeks duel en noteert nieuw Nederlands record

Bol scherpt Nederlands record aan op 400 meter

Bij wedstrijden in het Poolse Torun heeft Femke Bol opnieuw het Nederlands indoorrecord op de 400 meter verbeterd. Eind januari verpulverde Bol in Wenen met 50,96 het 33 jaar oude record van Ester Goossens, waarna ze een week later in Metz met 50,81 nog sneller was.

Nu kwam ze in Torun, waar volgende maand de Europese kampioenschappen zullen plaatsvinden, uit op 50,66. Dit jaar zijn slechts twee atletes in de wereld sneller dan de twintigjarige Amersfoortse.

Lieke Klaver eindigde in dezelfde race op de derde plaats. De houdster van het Nederlands indoorrecord op de 200 meter ging snel van start en werd gepasseerd door Bol en de Poolse Justyna Swiety, de Europees kampioene outdoor van 2018. Klaver finishte na 51,92.

Van Diepen loopt derde Nederlandse indoortijd van seizoen op 800 meter

Tony van Diepen lag bij de 800 meter lange tijd in vierde positie, maar hij verzuurde in de slotfase: 1.46,97. Hij had eerder al voldaan aan de kwalificatie-eis voor de EK indoor.

Tweede tijd ooit

Zijn concurrent, de Brit Elliot Giles, liep iets sneller; hij noteerde de tweede tijd ooit. Hij bleef met zijn 1.43,63 bijna een seconde boven de tijd van wereldrecordhouder Wilson Kipketer (1.42,67).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl