Skiester Shiffrin pakt wereldtitel op de combinatie Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mikaela Shiffrin heeft op de WK skiën in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo goud behaald op de combinatie van Super G en slalom.

De tweevoudig olympisch kampioene moest op de Super G de Italiaansen Federica Brignone en Elena Curtoni nipt voor laten gaan. Dat gaatje maakte Shiffrin op de slalom, waarop ze de beste was, ruimschoots goed. Brignone ging na drie poortjes op de slalom, net als titelhoudster Wendy Holdener, in de fout. Curtoni haalde het podium evenmin.

Zesde WK-titel

De Slowaakse Petra Vlhová pakte na een sterke slalom zilver op 0,86 seconden, net voor de Zwitserse Michelle Gisin (+0,89). Shiffrin boekte, na vier keer slalomgoud (in 2013, 2015, 2017 en 2019) en één Super G-titel (in 2019) al haar zesde WK-overwinning.

Skiër Schwarz verslaat favoriet Pinturault op combinatie Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de mannen ging de titel op de combinatie verrassend naar Marco Schwarz. De Oostenrijker hield de Franse favoriet Alexis Pinturault met 0,04 seconden verschil van titelprolongatie af.

Uitglijder

Pinturault leek na de tweede plaats op de Super G, op 0,08 seconden van de verrassende Canadees James Crawford, het goud bijna niet meer te kunnen ontgaan. Een flinke uitglijder halverwege de slalom kostte de specialist echter alsnog de titel.

Schwarz rook zijn kans. De nummer vier van de olympische combinatie in Pyeongchang dook met een agressieve stijl net onder Pinturaults tijd. De Fransman pakte, voor Loïc Meillard, nog wel het zilver. Crawford viel net van het podium.

STER reclame