Zwitserse Suter pakt in Cortina d'Ampezzo wereldtitel op afdaling Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Zwitserse Corinne Suter heeft in Cortina d'Ampezzo de wereldtitel op de afdaling veroverd. Kira Weidle (+ 0,20) en Suters landgenote Lara Gut-Behrami (+ 0,37) completeerden het podium.

Het was het eerste WK-goud voor een Zwitserse sinds 1989, toen Maria Walliser in Colorado goud veroverde op de afdaling.

Verschillende skiesters waren onderweg sneller, maar Suter pakte haar winst op het laatste deel van de piste. De 24-jarige Duitse Weidle overtrof zichzelf in het Italiaanse skioord; ze was pas twee keer derde geworden in het wereldbekercircuit.

Suter (26) had donderdag al zilver op de Super G gewonnen, achter Gut-Behrami. De Zwitserse veroverde vorig seizoen de wereldbeker op de afdaling en de Super G. Op de vorige WK in 2019 kreeg Suter zilver en brons omgehangen.

Naeslund en Fiva pakken goud op skicross

In het Zweedse Idre Fjäll is Sandra Naeslund wereldkampioene skicross geworden. De Zweedse bleef in de finale de Zwitserse Fanny Smith en de Française Alizée Baron voor.

De 24-jarige Zweedse won al veertien WB-wedstrijden en veroverde vier jaar geleden ook al WK-goud. Op de Spelen van 2014 werd ze vierde en die van 2018 vijfde.

Naeslund en Fiva veroveren wereldtitel op skicross Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de mannen eiste de ervaren Zwitser Alex Fiva de wereldtitel skicross voor zich op. In een spannende finale troefde hij de Fransman François Place en de Zweed Erik Mobaerg nipt af.

Voor de 35-jarige Fiva, die elf zeges in het wereldbekercircuit boekte, viel alles op z'n plaats. Op zijn vijf voorgaande WK's was hij een keer in de toptien geëindigd, vierde in 2019 in Solitude (VS).

STER reclame