Een stijlvolle actie voor Man Utd-middenvelder Bruno Fernandes

Manchester United creëert veel kansen, maar verspeelt weer punten

Manchester United is in de Premier League voor het tweede duel op rij niet tot winst gekomen. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer kwam bij West Bromwich Albion niet verder dan 1-1.

United keek al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan na een kopbal van West Brom-aanvaller Mbaye Diagne, die zijn bewaker Vitctor Lindelöf eenvoudig aftroefde.

De bezoekers, die vorig week in eigen huis met 3-3 gelijkspeelden tegen Everton, hadden daarna weinig te vertellen, totdat Bruno Fernandes met een fraaie volley vlak voor rust gelijk wist te maken.

Veel balbezit, maar geen goals

In de tweede helft was het wachten op de voorsprong voor United, dat liefst 77% balbezit had en acht doelpogingen ondernam.

Een strafschop leek Manchester United verlossing te zullen brengen. Scheidsrechter Craig Pawson wees al naar de stip na een struikelpartij van Harry Maguire in het zestienmetergebied, maar de VAR greep in en na nadere bestudering van de beelden trok de arbiter de strafschop in.

Maguire kreeg diep in blessuretijd nog een grote kans om de wedstrijd in het voordeel van United te beslissen, maar de aanvoerder kopte de bal op de paal.

Donny van de Beek moest bij United genoegen nemen met een invalbeurt. De international kwam in de 79ste minuut in het veld voor Fred.