Ilkay Gündogan scoorde twee keer tegen Tottenham

Manchester City wint eenvoudig van Tottenham, Leicester pijnigt Liverpool

Koploper Manchester City heeft zonder veel moeite het thuisduel met Tottenham Hotspur gewonnen: 3-0. Leicester City scoorde drie keer in zes minuten in de zege op Liverpool (3-1).

Spurs kwam amper aan de bal tegen het fel jagende City en moest hopen op dode spelmomenten. Zo was Harry Kane was dicht bij de 0-1 met een schitterende vrije trap, die de kruising raakte.

City kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een makkelijk gegeven penalty, die door Rodrigo via de handen van Hugo Lloris werd binnengeschoten.

Een puntertje van Ilkay Gündogan leverde City vlak na rust de 2-0 op. Het was het achtste doelpunt van de middenvelder in negen duels en de negende volgde snel. Doelman Ederson zag hem de diepte induiken en was de aangever met een gerichte uittrap.

Gareth Bale, die zo'n twintig minuten voor het einde mocht invallen, was na een knappe actie nog dicht bij de 1-3.

Manchester City heeft zeven punten meer dan Leicester City, dat op eigen veld te sterk was voor het geplaagde Liverpool.

Leicester won, dankzij drie treffers binnen zes minuten, met 3-1. Dat was alweer de vierde nederlaag in zes wedstrijden voor Liverpool. Voor Leicester City was de zege een welkome opsteker na slechts één overwinning in de laatste vier duels.

Bij Liverpool begon debutant Ozan Kabak in de basis. De Turkse verdediger is gehuurd van Schalke 04 en bekleedde als zevende speler dit seizoen de positie van centrale verdediger bij de Engelse landskampioen. Deze week werd Fabinho aan het rijtje van geblesseerde verdedigers toegevoegd, na Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip.

Al snel volgde een nieuwe tegenvaller voor Liverpool. Middenvelder James Milner moest na een kwartier van het veld met een blessure. Zijn vervanger was Thiago Alcantara, die al niet okselfris op de bank zat.

Thiago Alcantara komt binnen de lijnen voor de geblesseerde James Milner.

Mo Salah opende namens Liverpool de score in de tweede helft. De Egyptenaar kreeg de bal op een presenteerblaadje na een kunststukje van Firmino en krulde fraai binnen.

Leicester kwam op merkwaardige wijze op gelijke hoogte. Harvey Barnes werd neergelegd in het strafschopgebied en kreeg een penalty, die door de VAR werd omgezet in een vrije trap net buiten het strafschopgebied.

Die vrije trap leverde de 1-1 op, maar pas nadat de VAR opnieuw had ingegrepen door het wegens buitenspel afgekeurde doelpunt alsnog geldig te verklaren.

Niet lang daarna ging Liverpool-doelman Alisson Becker in de fout, net als tegen Manchester City afgelopen zondag. De Braziliaan verkeek zich op een lange bal en leverde de bal in bij Vardy, die een vrije doortocht had: 2-1.

Drie minuten later besliste Barnes de wedstrijd na een snelle uitbraak. Georginio Wijnaldum werd enkele minuten voor tijd vervangen bij Liverpool.