Dominic Calvert-Lewin viert de 3-3

Manchester United geeft in blessuretijd zege weg tegen Everton

Manchester United heeft de kans laten liggen om in punten naast koploper Manchester City te komen. Tegen Everton werd na de rust een 2-0 voorsprong verspeeld en in blessuretijd gaf de thuisploeg ook een 3-2 voorsprong uit handen: 3-3.

De gasten uit Liverpool kwamen goed uit de startblokken. United moest achteruit, maar nam snel de regie over en kwam met een kopbal van Edinson Cavani op 1-0. Bruno Fernandes maakte er, vanuit stilstand, op slag van rust met een prachtig geplaatst schot 2-0 van.

Comeback Everton

Na rust trok Everton de stand binnen zeven minuten gelijk. Doelman David De Gea bediende ongewild Abdoulaye Doucouré en die tikte raak, James Rodríguez schoof na een goede aanname met links de gelijkmaker binnen.

Bruno Fernandes zet United op voorsprong
    Bruno Fernandes viert zijn goal

United voerde de druk op en leek het via een kopbal van Scott McTominay alsnog te redden. Calvert-Lewin besliste ver in blessuretijd uit een verlengde vrije trap anders.

Paul Pogba viel nog voor rust geblesseerd uit bij United. Zijn vervanger was Fred. Donny van de Beek bleef op de bank.

Door het gelijkspel komt United op 45 punten uit 23 wedstrijden. Koploper Manchester City heeft 47 punten uit 21 wedstrijden en speelt zondag de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Liverpool, dat op de vierde plaats staat.