Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Ajax Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van naaste belager PSV. De Amsterdammers speelden een lastig uitduel bij Heracles Almelo, maar in tegenstelling tot de concurrent eerder op de dag bij ADO Den Haag, gaf Ajax een voorsprong in de slotfase niet uit handen: 0-2.

Ajax had de vorige drie ontmoetingen in Almelo verloren. Heracles begon ook nu sterk, met een grote kans voor Teun Bijleveld, die voor een leeg doel naast schoot.

Davy Klaassen tikte op aangeven van Sébastien Haller wel raak in de veertiende minuut: 0-1. Heracles bleef goed op dreef en op slag van rust waren Delano Burgzorg en Ismail Azzaoui dicht bij de 1-1.

Heracles hield wat meer balbezit, zonder dat dit iets opleverde. Bij vlagen oogde Ajax dreigend, maar ook dat leidde niet tot kansen. Net toen de thuisploeg leek aan te zetten voor een echt offensief, kopte Klaassen de bal terug op Haller, die met de knie raak tikte: 0-2.

Door de zege, de achtste op rij in alle competities, is het verschil met PSV nu vijf punten, waarbij Ajax een duel minder speelde dan de belagers uit Eindhoven. Donderdag gaat de ploeg van Erik ten Hag voor de Europa League op bezoek bij Lille.

.

STER reclame