Ten Hag vol lof over eerste helft tegen PSV: 'Alles was perfect'

Na een meer dan roerige week in Amsterdam heeft Ajax in het bekerduel tegen PSV laten zien tegen een stootje te kunnen. In de Johan Cruijff Arena won de ploeg van Erik ten Hag met 2-1 en bereikte zo de halve finales van de KNVB-beker.

Met name in de eerste helft maakten de Amsterdammers indruk, zo vond ook Ten Hag. "Ik zag een fantastisch Ajax toen. De uitvoering van het tactisch plan verloopt wel eens anders op het veld, maar nu was alles perfect. Ik heb op de bank echt genoten van mijn ploeg", aldus de oefenmeester.

"De manier waarop we druk gezet hebben en omschakelden... We scoorden twee geweldige goals en het duurde lang voordat PSV een aandeel kreeg in de wedstrijd."

Tweede helft minder

Ten Hag erkende dat het na rust allemaal een stuk minder was aan de kant van Ajax. "We namen minder risico en hadden daar beter op balbezit moeten spelen. In fases zijn we teruggedrongen. Daar ligt ruimte voor verbetering. Maar we houden ons vast aan de eerste helft."

Collega Roger Schmidt van PSV gaf volmondig toe dat zijn ploeg de slag al in het begin verloren had. "In de eerste 35 minuten waren we zeer zwak. Ajax deed het heel goed, met veel intensiteit. Wij kwamen overal tekort en dan heb je geen kans. Kort voor rust hebben we laten zien dat we beter kunnen en na rust hadden we ook kunnen winnen. Maar dan moet je ook in de eerste helft op de afspraak zijn."

Volgens Schmidt was het krachtsverschil geen kwestie van tactiek. "Wij hadden te weinig spelers die hun topniveau haalden. Ajax was gewoon beter en heeft verdiend gewonnen."

Haller: 'Was erg teleurgesteld toen ik het hoorde, maar je kan het niet meer terugdraaien'

Sébastien Haller eiste de hoofdrol op bij Ajax. De frustratie die eerder in de week bij hem was ontstaan omdat hij door een administratieve fout bij de club niet speelgerechtigd is voor de Europa League, zette hij tegen PSV om in een sterk optreden, bekroond met twee doelpunten.

"Dit soort doelpunten, daar hou ik van. Het is altijd fijn om zo'n pass te krijgen. Natuurlijk is het lekker, zeker na wat er deze week gebeurd is", zei hij.

Sébastien Haller wil vooruitkijken

"Frustrerend, teleurstellend", noemde Haller de fout die hem belet in Europa in actie te komen. "Maar het is gebeurd. Ik heb al gesproken met degene die de fout heeft gemaakt. Ik maak zelf elke dag fouten. Nu zijn de gevolgen voor mij, de volgende keer is het anders."

Dat Ajax met Lille volgende week een Franse tegenstander treft, deert de Franse Ivoriaan nauwelijks. Wel dat hem de kans op herhaling van eerdere successen wordt ontnomen. "Niet in Europa kunnen spelen is pijnlijk. Met Eintracht Frankfurt hebben we de halve finales gehaald en natuurlijk denk ik daar vaak aan terug. Maar ik geloof dat je vooruit moet kijken, niet terug."

STER reclame