NOS Voetbal

PSV weet na 35 schoten toch niet te winnen: 'Dit zijn dure punten'

Schmidt: 'Dit zijn dure punten, we zijn teleurgesteld'

Hij stond rustig de pers te woord, PSV-coach Roger Schmidt. Alsof foeteren en tieren geen zin meer had. Ook hij had, net als de statistici, tientallen kansen geteld voor zijn team tegen ADO Den Haag. "En normaal win je dan met 5-1 of 6-1, misschien wel 8-1." Het werd 2-2.

"Dat de tegenstander in de slotfase nog de gelijkmaker maakt, is erg teleurstellend. Het is eigenlijk onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen. We hebben er alles aan gedaan. We hebben eigenlijk een hele goede wedstrijd gespeeld."

Schmidt heeft zo snel geen antwoord op de vraag: wat nu? "Je kunt alles wel trainen. Je kunt ook trainen op het creëren van zoveel kansen, waarbij je ervan uitgaat dat je er meer maakt dan twee. Normaal gesproken hebben we ook de kwaliteit om er meer te maken."

Donyell Malen kreeg de meeste kansen namens PSV. Hij maakte ook de twee doelpunten, maar het hadden er meer kunnen zijn. "We zijn heel erg teleurgesteld. Waar het aan lag? We hebben zóveel kansen gecreëerd. Het zat niet mee, we raakten een paar keer de lat. Je weet in het voetbal: als je ze niet maakt, kan dit gebeuren."

Malen gaat het bespreken met zijn teamgenoten. "We gaan dit analyseren, zeker. Maar om iemand af te rekenen op kansen missen; ik denk dat niemand een robot is. Dit hoort er ook gewoon bij."

"Of dit ons het kampioenschap kost? Dat weet ik niet. Maar het komt wel aan."

Malen: 'Ik denk dat niemand een robot is'

Schmidt besloot Denzell Dumfries en Mohamed Ihattaren buiten de basis te laten. Daar had hij achteraf geen spijt van. "We moeten ook af en toe andere spelers kunnen brengen. Dumfries heeft twee wedstrijden gespeeld afgelopen week, Mo ook en hij is wat ziek geweest. Het zijn zware weken. We moeten ook oppassen dat spelers niet langdurig geblesseerd raken", verklaarde hij zijn keuze.

Op de ranglijst is er nog geen man overboord, PSV staat drie punten achter Ajax, dat wel twee duels minder speelde. Maar het puntenverlies bij ADO komt wel een paar dagen nadat PSV door hetzelfde Ajax werd uitgeschakeld in de beker.

De Duitser wil het allemaal een paar dagen laten bezinken. "Het zijn dure punten. De ploeg had het verdiend vandaag te winnen. Dit is een ongelukkige avond."

Brood nuchter na remise tegen PSV: 'Nog jammer van het tegendoelpunt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl