Lionel Messi was ouderwets op dreef voor Barcelona

Barcelona haalt uit tegen Alavés, koploper Atlético wint weer

Lionel Messi en Francisco Trincão hebben met ieder twee doelpunten FC Barcelona naar een 5-1 zege op Deportivo Alavés geleid. De ploeg staat nu tweede op acht punten van koploper Atlético Madrid, dat zelf won van Granada en nog een wedstrijd tegoed heeft.

De opbouw was aanvankelijk slordig bij de thuisploeg en Alavés was dreigender. Toch was het Barça dat scoorde: Trincão rondde na een halfuur de eerste vlotte aanval van de thuisploeg af.

Niet veel later schoot Lionel Messi raak, maar de VAR had buitenspel gezien. Vlak voor rust haalde de Argentijn zijn gram met een heerlijk doelpunt (binnenkant paal).

Luis Rioja deed iets terug na een fout van Iliax Moriba. Daarna was Barcelona, waar Messi strooide met geweldige passjes, opnieuw aan zet.

Nadat Trincão, Messi en Antoine Griezmann al kansen hadden gemist, vlogen er nog drie in via Trincão, Messi (met opnieuw een heerlijke uithaal) en Junior Firpo.

Frenkie de Jong werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald bij een dubbele wissel van trainer Ronald Koeman, waarbij Sergino Dest mocht invallen.

Llorente bezorgt Atlético zege

Atlético Madrid won eerder op de dag dankzij een treffer en assist van Marcos Llorente met 2-1 bij Granada. Atlético had een zegereeks van acht zeges op rij lopen, die afgelopen maandag tegen Celta met 2-2 een halt werd toegeroepen.

De zege kostte Atlético de nodige moeite. Granada hield de linies achterin goed gesloten. Toch kreeg Atlético een paar kansen voor rust. Ángel Correa schoot te slap in en Luis Suárez schoot de bal in de handen van de keeper. Namens de thuisploeg liet Germán Sánchez een aardige kopkans onbenut.

Atlético viert de winnende 2-1.

In de tweede helft volgden de treffers elkaar in rap tempo op. Llorente schoot met links raak in de korte hoek, amper twee minuten later tekende invaller Yangel Herrera voor de 1-1.

Bij de winnende treffer mazzelde Atlético, want Correa's inzet vloog via de voet van Jesús Vallejo over doelman Rui Silva heen.

Sevilla wint van Huesca

Sevilla boekte een magere 1-0 overwinning op hekkensluiter Huesca. Munir El Haddadi maakte na bijna een uur spelen de winnende treffer voor Sevilla.

Bij Sevilla speelde Karim Rekik de hele wedstrijd, Luuk de Jong werd na 65 minuten naar de kant gehaald.

Real Madrid, de nummer drie van de ranglijst, komt zondag in actie tegen Valencia.