Wesley Sneijder in het stadion van FC Den Bosch Pro Shots

Wesley Sneijder en Ebert Dollevoet hebben de overnamegesprekken met FC Den Bosch opgeschort nadat vertrouwelijke informatie is uitgelekt. Ze praten pas verder als de club de zaken intern weer op orde heeft. "Een principekwestie", zegt Dollevoet, die eigenlijk vandaag weer om de tafel zou zitten met een delegatie van de club.

Via het Brabants Dagblad kwam naar buiten dat Sneijder en Dollevoet de club voor een symbolisch bedrag van één euro willen overnemen, mits de club schuldenvrij is. Daarmee wordt het overnameplan volgens de potentiële investeerders volledig uit de context getrokken.

Dollevoet wil naar eigen zeggen niets anders dan de noodlijdende club erbovenop helpen, waarbij zijn goede vriend Sneijder als technisch directeur het voetballende deel voor zijn rekening neemt.

Nog geen 24 uur na onze gesprekken met de club lag alles al op straat.

Ebert Dollevoet, die samen met Wesley Sneijder FC Den Bosch wil overnemen.

"Wat de reden is dat zich ineens meerdere investeerders aandienen, weet ik ook niet. Maar voor ons is wel duidelijk dat het plan dat wij met FC Den Bosch voor ogen hebben zich onderscheidt van alle andere. Wij willen namelijk de club de club laten, vooral dat is het belangrijkste."

Man van de catering

Dollevoet is al jaren kind aan huis bij de Brabantse club, waar hij met zijn bedrijf onder meer de catering verzorgt. Lijdzaam heeft hij moeten toezien hoe de club, in 2005 voor het laatst actief in de eredivisie, is afgezakt naar de voorlaatste plek in de eerste divisie.

Jack de Gier, de huidige trainer van FC Den Bosch Pro Shots

Tweeslachtig aan de huidige situatie, vindt Dollevoet dat de beleidsbepalers die het zover hebben laten komen nu een cruciaal besluit moeten nemen over de toekomst. De club heeft een impuls nodig, waarvoor zich al zeker vier partijen hebben gemeld.

"Kiest de club voor het snelle geld, van een partij die puur handelt uit eigen belang? Of kiest de club voor de lange termijn waarbij de eigen identiteit behouden blijft? Natuurlijk hopen wij uiteindelijk ook geld te genereren, maar we willen vooral een gezonde club", stelt Dollevoet.

Alles op straat

Het plan dat hij met Sneijder de laatste maanden heeft uitgewerkt, is gesplitst in twee delen. Enkel uit de eerste beoogde stap zijn details naar buiten gekomen.

"Gelukkig hebben we een groot deel nog niet prijsgegeven, want nog geen 24 uur na onze gesprekken met de club lag alles al op straat. Ze hebben nu de tijd dit intern op te lossen, we gaan bij deze mensen niet zomaar meer ons hele netwerk op tafel gooien."

Namens de club betreurde Peter Poirters, lid van de raad van commissarissen, de gang van zaken ten zeerste. Dollevoet hoopt dat de gesprekken in de loop van volgende week kunnen worden hervat.

FC Den Bosch voorafgaand aan de bekerfinale in 1991, met tweede van links (staand) de huidige trainer Jack de Gier en rechts technisch manager Jan Gösgens ProShots

Sneijder en Dollevoet, die zich volledig gesteund voelen door de achterban, willen een breed gedragen beleidsplan voordragen. Een impuls bovendien om de club ook op sportief vlak terug te brengen naar het hoogste niveau.

Het korte, maar veelbesproken avontuur met geldschieter Kakhi Jordania eindigt binnenkort in de rechtszaal. Dollevoet ziet iemand met de uitstraling van Sneijder in deze donkere dagen voor de FC als een "welkom geschenk" om de ambitie een vertrouwd gezicht te geven.

"Uiteindelijk moet de club natuurlijk zelf de keuze maken. En als wij het niet gaan doen, laat er dan in elk geval een partij instappen die het clubbelang vooropstelt."

STER reclame