Wesley Sneijder
NOS Voetbal

Sneijder naar FC Den Bosch? Voor wie de club kent is dat zo gek nog niet

Wesley Sneijder is opgedoken bij FC Den Bosch, waar de recordinternational van Oranje achter de schermen aan een terugkeer in de voetballerij werkt. De komende dagen moet blijken of het plan dat hij met ondernemer Ebert Dollevoet voor ogen heeft aansluit bij de ambities van de noodlijdende eerstedivisionist.

"Als je dat leest, krijg je een glimlach op je gezicht", zegt Wouter van der Steen over het nieuws. De keeper loopt al lang genoeg bij de club rond om te stellen dat hij nergens van hoeft op te kijken in Den Bosch.

Sneijder en Dollevoet hebben in de afgelopen periode al een gesprek gevoerd met Peter Poirters, de portefeuillehouder financiële zaken uit de raad van commissarissen. Sneijder stopte in augustus 2019 met voetballen en wil nu verder in de voetbalwereld. Hij flirtte al met FC Utrecht, de club uit zijn geboortestad, maar richt nu zijn pijlen op FC Den Bosch.

De strijd van de Brabantse club om promotie naar de eredivisie met geldschieter Kakhi Jordania die twee jaar geleden werd ingezet, eindigt met een strijd in de rechtszaal. Het geld is op, met het een na laagste spelersbudget van de eerste divisie staat de club nu laatste. Trainer Erik van der Ven is weg, de club heeft vier weken om een opvolger te vinden.

'Zullen hulp moeten krijgen'

Technisch manager en oud-speler Jan Gösgens juicht de eventuele komst van Sneijder toe.

"Ik kan er weinig over zeggen, behalve dat ik hoop dat dit soort mensen ervoor zorgen dat we verder kunnen met de club", reageert Gösgens op de berichten die via verschillende media doorsijpelen. "Om stappen te zetten zullen we hulp moeten krijgen."

Keeper Wouter van der Steen dolt met Nicolas Romat

Dollevoet is als sponsor al een vertrouwd gezicht in De Vliert. Met zijn cateringbedrijf heeft hij recent nog een 'duurzame samenwerkingsovereenkomst' gesloten voor de lange termijn. Sneijder is een vriend van hem.

De plannen zijn concreet in de zin dat Sneijder en Dollevoet komende zaterdag de Brabantse derby tegen NAC zullen bijwonen om te kijken en mogelijk met betrokkenen te bespreken hoe de club ervoor staat. Inhoudelijk willen ze niets kwijt, maar gezien de situatie van de club moet er snel een strategie worden bepaald.

"De tijd dat hier een Rus of een Chinees binnenloopt, is voorbij. Dat zal niet meer gebeuren", weet Gösgens. "We willen nooit meer op die manier de club totaal weggeven aan iemand."

Enorme achterban

Als er iets gebeurt in Den Bosch, blijkt volgens Gösgens meteen maar weer wat een enorme achterban er tot leven komt. Met een goed plan en de juiste mensen mag er in de toekomst zeker weer gedroomd worden van eredivisievoetbal.

"Wat de club nu nodig heeft?", vraagt Van der Steen zicht hardop af. "Als buitenstaander kun je dat rekensommetje denk ik wel maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl