Raymond van Barneveld

Van Barneveld verliest, maar gaat toch naar finaleronde Qualifying School

Darter Raymond van Barneveld is op dag twee van Qualifying School in het Duitse Niedernhausen erin geslaagd zich te plaatsen voor de finaleronde, die komende zondag begint. Daar worden de felbegeerde PDC-tourkaarten verdeeld, waardoor je mee kunt doen aan de grote toernooien.

Een plek bij de laatste vier was dinsdag genoeg voor directe plaatsing, maar Van Barneveld verloor in het zicht van de haven van de Oostenrijker Michael Rasztovits en leek daardoor mis te grijpen.

Omdat hij maandag echter de laatste zestien had gehaald en vandaag de laatste acht, bleek hij toch genoeg punten bijeengesprokkeld te hebben om zich bij het deelnemersveld van de finaleronde te mogen voegen.

170-finish

Na zeges op de Duitser Niko Springer en de Nederlander Kristiaan de Boer moest Van Barneveld dinsdag alle zeilen bijzetten tegen een andere Duitser, Nico Kurz.

'Barney' kwam in die partij na een break met 3-2 achter, maar toonde daarna veerkracht. Hij maakte gelijk, gooide een leg later 170 uit en won de partij uiteindelijk met 6-3.

Een ronde later stond hij tegenover de Belg Jeffrey van Egdom die hij met 6-2 aan de kant zette. Uiteindelijk ging het dus mis tegen Rasztovits.

Van Barneveld vocht zich nog wel terug van een 5-2 achterstand naar 5-4, maar kwam alsnog tekort. Met niet al te grote gevolgen, zo bleek niet veel later.

Beste 43

Tijdens de drie speeldagen in Niedernhausen zijn er iedere dag vier plekken te verdienen voor de finaleronde. Daarnaast wordt er een ranglijst opgesteld aan de hand van de resultaten op dit kwalificatietoernooi.

De beste 43 spelers op die ranglijst verdienen ook een plek in de finaleronde. Met zijn resultaten van maandag en vandaag is Van Barneveld dus al verzekerd van een plek bij die eerste 43 spelers.

Wil je weten hoe de Qualifying School precies werkt? Klik dan op deze link.