Raymond van Barneveld Pro Shots

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om zich op de eerste dag van de Qualifying School te plaatsen voor de finaleronde. De vijfvoudig wereldkampioen darts ging bij zijn terugkeer in de sport bij de laatste zestien onderuit.

Een plaats bij de laatste vier was nodig om de finaleronde, die vanaf zondag wordt gespeeld, te halen. Daar worden de felbegeerde PDC-tourkaarten verdeeld, waardoor je mee kunt doen aan de grote toernooien.

Er zijn nog kansen

Maar 'Barney' heeft nog kansen. Hij speelt morgen en woensdag weer en ook dan is een plaats bij de laatste vier van de dag genoeg voor de finaleronde. Mocht dat niet lukken, dan kan hij zich ook nog plaatsen op basis van een ranking na de derde dag.

In aanloop naar zijn comeback zochten we Raymond van Barneveld op.

Tussen de scheepsmotoren werkt Van Barneveld aan terugkeer in dartswereld

Van Barneveld gooide in zijn eerste dag tussen de amateurs in het Duitse Niedernhausen een behoorlijk niveau. Hij won zijn eerste drie wedstrijden en liet in zijn beste partij met een gemiddelde van boven de honderd punten per beurt een glimp van de oude 'Barney' zien.

Tegen de 42-jarige Kroatisch-Oostenrijkse Pero Ljubic kwam hij terug van een achterstand en kreeg hij twee wedstrijdpijlen, maar die werden door de Hagenaar gemist. Vanwege het winnen van drie partijen sprokkelde hij wel belangrijke punten voor de ranking.

Wil je weten hoe de Qualifying School precies werkt? Klik dan op deze link.

STER reclame