Op de speciale covid-IC in het LUMC in Leiden
NOS NieuwsAangepast

3963 nieuwe besmettingen, iets meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3963 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 153 minder dan gisteren.

Het aantal ligt iets boven het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3929 mensen positief getest werden.

Over de hele week gerekend was er nog wel sprake van een daling van het aantal positieve gevallen met 8 procent ten opzichte van de week ervoor. De vrees is echter dat binnenkort het aantal nieuwe besmettingen door de verspreiding van de Britse variant weer gaat groeien.

In totaal zijn in Nederland nu 1.005.760 mensen positief getest. Het werkelijk aantal coronagevallen ligt een stuk hoger omdat er in het voorjaar van 2020 veel minder werd getest.

Door het winterweer zijn vandaag testlocaties gesloten. De besmettingscijfers zullen daardoor de komende dagen vermoedelijk minder accuraat zijn.

1980 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen bleef de bezetting nagenoeg gelijk. Er liggen nu 1980 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1983), van wie 535 op de IC (gisteren: 547), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het afgelopen etmaal werden 19 patënten op de IC opgenomen. Dat is het laagste aantal sinds 30 november.

48 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 48 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 61. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 58 doden per dag, tegen 66 doden per dag een week eerder. Het gemiddeld aantal doden daalt al bijna een maand.

Er zijn nu 579 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 643. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl