NOS Nieuws

Kartonnen doos met afgehakt hoofd uit raam in Frankrijk gegooid

Er is nog geen duidelijkheid over het incident gisteren in de Zuid-Franse kuststad Toulon, waar een afgehakt hoofd in een kartonnen doos uit het raam van een appartement werd gegooid. Omstanders zagen dat gebeuren in het centrum van de stad, schrijven Franse media.

De politie hield de eigenaar van het appartement aan. Agenten vielen de woning binnen nadat ze een man met bebloede handen voor het raam zagen staan.

Volgens het Franse persbureau AFP was de politie een dag eerder al naar het appartement van de verdachte gegaan, omdat hij ruzie zou hebben met twee daklozen. Daarbij zou ook zijn gevochten.

Een buurman heeft het hoofd in de doos zien liggen:

Doos met afgehakt hoofd uit raam gegooid in Toulon: 'Ik keek en zag een hoofd'

De politie gaat niet uit van een terroristisch motief. Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekend.

Samuel Paty

Na de eerste berichten werd nog rekening gehouden met een terroristische daad. In oktober vorig jaar werd een Franse docent onthoofd door een islamitische extremist.

De 47-jarige leraar Samuel Paty werd in de buurt van Parijs door een Tsjetsjeen van 18 onthoofd, omdat hij in een les over de vrijheid van meningsuiting spotprenten over de profeet Mohammed had laten zien. De dader werd door de politie doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl