NOS NieuwsAangepast

Leraar onthoofd bij Parijs, mogelijk verband met Mohammed-cartoons

In een stad in de buurt van Parijs is iemand onthoofd met een mes op straat. Na het incident werd de dader doodgeschoten door de politie, melden politiebronnen aan Franse media.

De aanslag was rond 17.00 uur in Conflans-Sainte-Honorine. In de nabijgelegen stad Éragny-sur-Oise vond de politie de dader. Die wilde het wapen dat hij vasthad niet loslaten en gedroeg zich agressief. Daarop schoten agenten de dader neer. De politie roept mensen op om het gebied te mijden.

President Macron kwam vanavond naar de plaats van de aanslag:

Man op straat onthoofd nabij Parijs, dader neergeschoten

President Macron is aanwezig op de plek van het incident. De zaak wordt gezien als een moord met een terroristische achtergrond, zegt het Franse Openbaar Ministerie. De anti-terreurafdeling is een onderzoek begonnen. Een politiebron heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat de verdachte volgens getuigen Allahoe Akbar riep tijdens de aanval, maar de politie heeft dat niet bevestigd via de officiële woordvoering.

Het slachtoffer zou een 47-jarige geschiedenisleraar van een middelbare school zijn. Volgens Franse media is de dader een 18-jarige Tsjetsjeen, die geboren werd in Moskou. Volgens de krant Le Parisien en Franceinfo had het slachtoffer onlangs een les gegeven over de vrijheid van meningsuiting en liet hij daarbij spotprenten over de profeet Mohammed zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl