Dirk Kuijt
NOS Voetbal

Kuijt per direct weg bij Feyenoord: 'Onze wegen gaan ooit weer kruisen'

Dirk Kuijt vertrekt per direct bij Feyenoord. In onderling overleg is het contract met de oud-aanvoerder en -jeugdtrainer ontbonden.

De 40-jarige Kuijt werd in Rotterdam-Zuid gezien als toekomstig hoofdtrainer, maar als opvolger van Dick Advocaat koos de club onlangs voor Arne Slot. Kuijt deed de laatste jaren ervaring op in de Feyenoord Academy. Tussen 2018 en 2020 was hij coach van Feyenoord onder 19.

"Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren", laat Kuijt weten via het clubkanaal. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel."

Aanvoerder

In zijn laatste wedstrijd als voetballer zorgde Kuijt er als aanvoerder van de Rotterdammers hoogstpersoonlijk voor dat de club na achttien jaar weer kampioen van Nederland werd. Met drie goals en een overwinning op Heracles Almelo werd het landskampioenschap van 2017 veiliggesteld.

Bekijk hier hoe Kuijt Feyenoord op voorspong zet in het kampioensduel:

De historische goal van Dirk Kuijt

Al snel liet Kuijt weten het hoofdtrainerschap bij Feyenoord te ambiëren, maar het opleidingstraject verliep uiteindelijk heel anders dan hoe het vooraf gepland was.

"Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. En wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden", aldus technisch directeur Frank Arnesen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl