AFP
NOS Voetbal

Prins William treurt na berichten voetballer Rashford: 'Racisme moet stoppen'

De Britse prins William heeft zondag opgeroepen tot het stoppen van racisme in het voetbal. De 38-jarige prins reageert op de berichten van Manchester United-aanvaller Marcus Rashford, die liet weten na het duel met Arsenal (zaterdag) racistisch te zijn bejegend op sociale media.

"Racisme moet stoppen", laat William weten. "Of het nu op het veld gebeurt, op de tribunes of sociale media. Het is verwerpelijk." Hij vindt dat er een omgeving moet worden gecreëerd waarin racisme niet meer mag worden getolereerd. Racisten moeten op het matje geroepen worden. "Die verantwoordelijkheid hebben alle platforms waar zulke zaken een podium vinden."

Rashford deelde geen printscreens van het racisme. En daar had hij een goede reden voor. "Het zou onverantwoord zijn om dat te doen en je kunt je voorstellen dat er niets origineels in staat. Er zijn prachtige kinderen van alle huidskleuren die mij volgen en ze hoeven het niet te lezen."

Groot-Brittannië ondervindt nog altijd veel hinder van racisme in het voetbal. Maar ook het nationale elftal maakte de meest afschuwelijke dingen mee. "Het is een schande dat dit maar doorgaat. Je kan boetes uitdelen, maar wat helpt dat? Je moet de fans straffen door ze te verbieden naar de wedstrijd te gaan, misschien denken ze dan wel twee keer na voordat ze zoiets doen", zei Manchester City-aanvaller Raheem Sterling in 2019.

United werkt samen met socialemediabedrijven om het misbruik uit te roeien en overtreders te identificeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl