Raheem Sterling
NOS Voetbal

Wederom harde straf wegens racisme: City-fan vijf jaar niet welkom

De rechtbank van Manchester heeft een 58-jarige man een stadionverbod van vijf jaar opgelegd vanwege racistische uitlatingen richting Manchester City-aanvaller Raheem Sterling. Ook kreeg hij een taakstraf van 200 uur opgelegd.

Tijdens de wedstrijd van Manchester City tegen Bournemouth in 2018 maakte de supporter een racistische opmerking tegen Sterling, nadat hij had gescoord.

Sterling hoorde de opmerking tijdens de wedstrijd zelf niet, maar fans die in de buurt van de man zaten, gaven hem aan bij de stewards in het stadion. Voor de rechtbank gaf de man aan spijt te hebben van zijn gedrag.

Niet de eerste keer voor Sterling

Sterling heeft vaker te maken gehad met racisme, ook als international van Engeland. Tijdens een interland tegen Montenegro, vorig jaar, werden de voetballer en zijn zwarte teamgenoten vanaf de tribunes racistisch bejegend.

Sterling gaf destijds aan dat de straffen voor zulk gedrag veel zwaarder moesten worden. "Je kan boetes uitdelen, maar wat helpt dat? Je moet de fans straffen door ze te verbieden naar de wedstrijd te gaan, misschien denken ze dan wel twee keer na voordat ze zoiets doen", zo zei hij na afloop van die wedstrijd.

Eerder vandaag werd in Italië een vergelijkbare straf wegens racisme uitgedeeld aan een fan van Hellas Verona.

Die man mag de komende vijf jaar geen enkele voetbalwedstrijd in Europa bezoeken, omdat hij het initiatief had genomen voor het zingen van racistische liedjes richting Mario Balotelli, spits van Brescia.

Dat incident vond begon november plaats. Balotelli was de apengeluiden en andere racistische uitingen in de tweede helft zo zat, dat hij de bal oppakte en die hard het vak inschoot waar de liedjes vandaan kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl