NOS Nieuws

Wekdienst 31/1: Nationale Holocaust Herdenking • Catshuis-overleg over versoepelingen

Goedemorgen! Op het Catshuis praat een deel van het kabinet over de coronamaatregelen en in het Amsterdamse Wertheimpark vindt de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking plaats.

Flink wat zon, maar vooral later op de dag ook enige bewolking. De dag start koud, vanmiddag wordt het zo'n 3 graden. De oostelijke wind waait zwak tot matig. In de nieuwe week wordt het geleidelijk zachter en wisselvalliger. Vooral dinsdag kan landinwaarts ook wat natte sneeuw vallen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In het Wertheimpark in Amsterdam is de Nationale Holocaust Herdenking. De bijeenkomst is in besloten kring vanwege het coronavirus. Ook de stille tocht voorafgaand aan de herdenking gaat niet door. De herdenking is rechtstreeks te volgen om 11.05 uur op NPO 1, NPO Nieuws, NOS.nl en de NOS-app.
  • In het Catshuis buigt een aantal ministers van het demissionaire kabinet zich over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. Gisteren adviseerde het Outbreak Management Team dat basisscholen en kinderopvang weer open kunnen.
  • In de Eredivisie staan twee toppers op het programma: Feyenoord - PSV om 14.30 uur en AZ - Ajax om 16.45 uur. Bovendien wordt om 14.30 uur het degradatieduel tussen Willem II en FC Emmen gespeeld. Op NOS.nl en in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 zijn de wedstrijden te volgen.

In Thialf staat de laatste dag van de World Cup schaatsen op de agenda, vanaf 12.45 uur te volgen via NOS.nl:

Het schaatsprogramma van zondag 31 januari

Wat heb je gemist?

In een flat in Heemskerk is een dode gevonden. De politie heeft drie mensen aangehouden.

Agenten gingen naar de flat aan de Beneluxlaan na een melding dat er iemand op de grond lag die waarschijnlijk was neergestoken. Buurtbewoners zouden geschreeuw hebben gehoord, melden lokale media.

Er waren meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar die hulp kwam voor de gewonde te laat. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Heb je een half uurtje over vandaag? Dan kun je meedoen met de derde en daarmee ook de laatste dag van de Nationale Tuinvogeltelling.

Zeker 60.000 mensen tellen dit weekend een half uur lang de vogels in hun tuin of op hun balkon. Volgens de vogelbescherming deden niet eerder zo veel mensen mee.

Tellers moeten een half uur bijhouden welke vogels in de tuin of op het balkon zitten.

Deze mensen deden al mee:

Recordaantal mensen telt tuinvogels: 'Heb je tenminste wat te doen in deze tijd'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl