Stefanos Tsitsipas, vorig jaar in actie in Rotterdam EPA

Stefanos Tsitsipas heeft zijn deelname toegezegd aan het ABN Amro-toernooi. De Griekse tennisser zal daarmee voor het vijfde jaar op rij present zijn bij het tennistoernooi in Rotterdam.

De huidige nummer 6 van de wereld is de zevende naam die bekend is gemaakt voor het toernooi, dat dit jaar op 1 maart begint. Ook Rafael Nadal, Gaël Monfils, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner komen in actie in Ahoy.

"Het is altijd een genot om weer in Nederland te zijn. Ik hou van de mensen en de sfeer", aldus de 22-jarige Tsitsipas. "Het voelt ook als een voorrecht dat ik daar vanaf het allereerste begin in mijn carrière veel toernooien heb mogen spelen."

In 2017 was Tsitsipas voor het eerst aanwezig in Rotterdam. Toen was hij de nummer 205 van de wereld en nog afhankelijk van een wildcard. Vorig jaar werd de Griekse publiekslieveling, toen ook al de nummer 6 van de wereld, uitgeschakeld in de tweede ronde. Dat was meteen zijn beste prestatie in vier jaar Rotterdam.

Stefanos Tsitsipas, met een heel ander uiterlijk nog, in actie in Rotterdam in 2017 ANP

Het ABN Amro-toernooi begint op 1 maart, een paar weken later dan normaal vanwege de uitgestelde Australian Open. Zoals het er nu naar uitziet, zal er geen publiek bij aanwezig zijn. Vorig jaar was Gaël Monfils voor het tweede jaar op rij de winnaar in Rotterdam.

STER reclame