Bekijk de samenvatting van FC Emmen - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft met de nodige moeite met 2-0 gewonnen van FC Emmen. De Eindhovenaren waren afgereisd naar Emmen zonder de geschorste trainer Roger Schmidt, die dinsdag een schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie naar aanleiding van zijn uitspraken over arbiter Bas Nijhuis accepteerde. Assistent Lars Kornetka, in het verleden onder meer video-analist van Pep Guardiola bij Bayern München, nam de honneurs waar.

Schmidt keek de wedstrijd thuis. Hij zag een overwicht van zijn ploeg, maar dat resulteerde in de eerste helft niet in een treffer. Een kopbal van Eran Zahavi werd van de lijn gekopt en Emmen-doelman Dennis Telgenkamp hield met stijlvolle reddingen zijn doel schoon na uithalen van Zahavi, Donyell Malen en Adrian Fein.

Vlak voor rust beet Emmen van zich af via Jari Vlak, die voor het eerst in de basis mocht beginnen bij Emmen. De Volendammer liet PSV-doelman Yvon Mvogo kansloos met een gekruld schot, maar zag de bal op de paal belanden.

Lars Kornetka, de vervanger van de geschorste Roger Schmidt op de PSV-bank, ziet het somber in. Pro Shots

Na rust was de eerste kans voor Emmen, dat met de teruggekeerde dribbelaar Kerim Frei af en toe van zich af beet. De Zwitser bediende Sergio Peña, maar diens zwabberende schot zeilde net over de lat.

Daarna was het weer eenrichtingsverkeer richting het Drentse doel, maar de kansen waren op een hand te tellen. De eerste grote kans van de tweede helft was zelfs voor oud-PSV'er Nikolai Laursen, maar die vond het zijnet naast Mvogo.

Toevalstreffer

Naarmate de tijd ging dringen, werden de aanvallen van PSV, dat Mohamed Ihattaren miste vanwege ziekte, steeds tandelozer en leek een stunt in de maak. Uiteindelijk maakte een toevaltreffer het verschil. Invaller Mauro Junior gaf een scherpe voorzet op Zahavi. Die wist de bal niet te beroeren, maar toch viel de bal in de verre hoek in het doel.

Twee minuten voor tijd kopte Zahavi, opnieuw uit een voorzet van Mauro Junior, ook nog de 2-0 binnen. Daarna was er zelfs nog tijd om Jeremy Antonisse zijn debuut te gunnen. Hij is de 34ste speler van PSV dit seizoen.

Denzel Dumfries op de grond Pro Shots

Aanvoerder Denzel Dumfries haalde het eindsignaal niet. De Oranje-international raakte in blessuretijd geblesseerd aan zijn enkel na een tackle van Caner Cavlan.

Na afloop verklaarde Dumfries dat de blessure mee lijkt te vallen. "Ik verwacht geen grote problemen. De pijn trok uiteindelijk vrij snel weg. Het is even afwachten hoe mijn knie gaat reageren, maar ik denk dat het wel meevalt. Zondag speel ik wel gewoon weer", aldus de rechtsback.

Blessure Dumfries valt mee, Lukkien heeft 'strijdbaar Emmen gezien'
Statistieken FC Emmen - PSV

STER reclame