Roger Schmidt ANP

Roger Schmidt ontbreekt dinsdag op de bank bij PSV tijdens het uitduel met FC Emmen. De trainer accepteerde het schikkingsvoorstel van één duel schorsing (twee duels, waarvan één voorwaardelijk) naar aanleiding van zijn uitspraken over scheidsrechter Bas Nijhuis.

Na afloop van de gewonnen uitwedwedstrijd tegen Sparta trok Schmidt fel van leer over de arbiter van dienst, met wie hij het eerder in het seizoen ook al aan de stok had.

Schmidt trok de objectiviteit van Nijhuis in twijfel, om zijn tirade op de persconferentie af te sluiten met: "Ik hoef nooit meer met hem te praten, nooit meer in mijn leven."

Bekijk hier de tirade van Schmidt over Nijhuis:

Schmidt is klaar met arbiter Nijhuis: 'Hoef hem nooit meer te spreken'

Het is niet de eerste keer dat Schmidt geschorst wordt voor een aanvaring met de arbitrage. In dienst van Bayer Leverkusen werd hij al eens voor drie duels geschorst, met daarbij een boete van 20.000 euro. Destijds weigerde hij van het veld te gaan nadat hij was weggestuurd, waardoor het duel met Dortmund zelfs tijdelijk werd gestaakt.

Het duel FC Emmen-PSV begint dinsdag om 20.00 uur. De assistenten Lars Kornetka en Jörn Wolf nemen daar Schmidts taken waar.

STER reclame