Bekijk de samenvatting van FC Twente - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De opmars van VVV-Venlo in 2021 duurt maar voort. Het team van coach Hans de Koning boekt bij FC Twente zijn derde zege in vier eredivisieduels (0-1), een paar dagen nadat ook al de kwartfinales van het bekertoernooi is bereikt.

Torino Hunte maakte twaalf minuten voor tijd het enige doelpunt met een bekeken schot. Dat was tegen de verhoudingen in, want Twente creëerde veel meer kansen en had een veldoverwicht.

VVV sluit aan bij de subtop

Twente had bij winst naar de zesde plaats in de eredivisie geklommen, maar de ploeg van Ron Jans won dit jaar alleen nog van FC Emmen. VVV handhaaft zich op de veertiende plaats, maar sluit wel aan bij de subtop.

De Koning: "We stijgen nog niet op de ranglijst, maar wel in punten." Matchwinner Hunte vult aan: "Ik zou niet zeggen dat je je veilig speelt, maar dit zijn wel bonuspunten. Onderin is het vrij heet."

Bekijk de reacties van Twente-trainer Ron Jans, matchwinner Torino Hunte en VVV-coach Hans de Koning.

'Dikke domper' voor Jans, matchwinner Hunte blij met belangrijke punten

Twente begon goed, met enkele aardige aanvallen en een kans voor Danilo, die op doelman Thorsten Kirschbaum stuitte. Maar het tempo zakte en veel boeiends gebeurde er niet meer. VVV wachtte vooral af en Twente voerde met debutant Luciano Narsingh en Godfried Roemerata als invallers de druk op.

Danilo schoot voor Twente van dichtbij naast, waarna Hunte - ook ingevallen - volledig tegen de verhouding in met een bekeken schot 0-1 maakte. Twente had geen antwoord meer.

Cerny in tranen na mooi gebaar teamgenoten

De vorige week tegen Ajax uitgevallen Václav Cerny zat met een zware knieblessure op de tribune bij Twente. Hij barstte in huilen uit toen hij zijn ploeggenoten met een 'Blijf sterk Václav'-shirt het veld zag betreden.

Vaclav Cerny in tranen op de tribune van FC Twente. NOS
Statistieken FC Twente - VVV-Venlo

STER reclame