Aaron Bastiaans (r) is blij met zijn goal Pro Shots

VVV is voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 kwartfinalist in de KNVB-beker. Waar de Venlonaren in de eredivisie strijden tegen degradatie, zijn ze na een zege op Go Ahead Eagles (1-0) drie overwinningen verwijderd van Europees voetbal.

Trainer Hans de Koning stuurde acht nieuwe spelers het veld in ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Heerenveen. Met Aaron Bastiaans werd een echte Limburger en door VVV zelf opgeleide middenvelder tien minuten voor rust de matchwinner.

Bastiaans scoorde met een mooi schot, waar de beste kansen over het algemeen voor de bezoekers waren. Maar voor het eerst dit seizoen kreeg VVV geen goals om de oren. Delano van Crooij, de keeper die in oktober nog dertien keer moest vissen tegen Ajax, had een paar cruciale reddingen in huis. Jacob Mulenga raakte nog een keer de paal namens de bezoekers.

Giakoumakis op de bank

De Koning, die vijf jaar geleden nog met Go Ahead naar de eredivisie promoveerde, spaarde eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis voor het competitieduel bij Twente van aanstaande zondag.

De loting voor de kwartfinales is zaterdagavond, waarbij VVV al weet dat het tot het spelen van uitwedstrijd veroordeeld is.

Statistieken VVV-Go Ahead Eagles:

STER reclame