Schulting wint bij EK ook 1.000 meter en is dan al zeker van eindzege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Er stond geen maat op shorttrackster Suzanne Schulting bij de EK in het Poolse Gdansk. Nadat ze zaterdag al de Europese titel had gegrepen op de 1.500 en de 500 meter, was de Nederlandse zondagmiddag ook de sterkste op de 1.000 meter.

Na die afstand was ze ook al zeker van haar derde Europese allroundtitel op rij.

Straf in afsluitende superfinale

In de afsluitende superfinale probeerde Schulting landgenote Selma Poutsma nog aan het goud te helpen door haar een duwtje in de rug te geven, maar dat kwam beiden op een straf te staan.

De grootste concurrente van Schulting in het algemeen klassement, Natalia Malizewska, verspeelde haar kansen op de allroundtitel al in de kwartfinales van de 1.000 meter. De Poolse kreeg een gele kaart en kon zodoende geen punten verdienen voor het klassement.

Bekijk hieronder de reacties van Suzanne Schulting en Selma Poutsma na de 1.000 meter.

Schulting zelf won op de 1.000 meter haar kwartfinale en vervolgens ook haar halve finale, met overmacht. Ook Xandra Velzeboer en Poutsma bereikten de halve finales. Beiden eindigden in hun heat als tweede.

Val Velzeboer

Voor Velzeboer waren de halve finales het eindstation. De 19-jarige shorttrackster kwam in haar heat, waarin ook Poutsma zat, ten val. Poutsma rukte na de valpartij op, kwam als tweede over de finish en stelde een finaleplaats veilig.

In de A-finale greep Poutsma het zilver. De bronzen medaille op de 1.000 meter ging naar Seidel.

STER reclame