NOS SchaatsenAangepast

Schulting oppermachtig bij EK shorttrack met gouden medailles op 1.500 en 500 meter

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft zich op de tweede dag van het de EK shorttrack in het Poolse Gdansk superieur getoond. De Friezin veroverde het goud op zowel de 1.500 meter als 500 meter. Zodoende ligt de 23-jarige shorttrackster op schema om de Europese allround titel te grijpen.

Zondag volgt nog de 1.000 meter. Ook wordt zondag de superfinale gereden, maar die telt niet mee voor het allroundklassement.

Schulting kan een trilogie volbrengen, aangezien ze in 2019 en 2020 ook al beslag legde op de Europese allroundtitel.

Bekijk hieronder de reactie van Schulting na haar oppermachtige optreden op de tweede dag:

Oppermachtige Schulting: 'Hoop me al voor superfinale Europees kampioen mogen noemen'

In de finale van de 1.500 meter maakte Schulting haar favorietenrol waar door drie rondes voor het einde de koppositie over te nemen en gelijk een gat te slaan dat niet meer te overbruggen was voor de concurrentie.

Op de 500 meter greep Schulting meteen vanuit de start de koppositie, om die vervolgens niet meer af te staan. Haar overwinning kwam geen seconde in gevaar.

In de finale van de 1.500 meter reed Xandra Velzeboer aanvankelijk brutaal enkele rondes voorop, om uiteindelijk toch genoegen te moeten nemen met de zesde plaats.

Op de 500 meter wist de 19-jarige Velzeboer wel een medaille te veroveren. Op haar eerste EK veroverde ze het brons op de sprintafstand. "Ik denk dat het bijna geen mooier EK-debuut kan zijn, tot nu toe."

Velzeboer blij met brons op 500 meter: 'Mooier EK-debuut kan bijna niet'

De Nederlandse relayploeg bereikte de A-finale van de EK. De ploeg met Schulting, Velzeboer, Selma Poutsma en Rianne de Vries had geen enkele moeite om de Italianen en de Polen achter zich te houden en won de race. De finale is zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl