AFP
NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad

Een dubbele zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft aan zeker 32 mensen het leven gekost. Meer dan 110 mensen raakten door de explosies gewond, melden de autoriteiten.

De aanslagen werden uitgevoerd op een drukke kledingmarkt op het Tayaran-plein, in het centrum van Bagdad. Volgens een legerwoordvoerder bliezen twee terroristen met bomvesten zichzelf op toen ze werden achtervolgd door ordetroepen. De verantwoordelijkheid voor het geweld is nog niet opgeëist.

Het zijn de eerste dodelijke zelfmoordaanslagen in lange tijd in de Iraakse hoofdstad. De laatste keer dat zelfmoordterroristen dodelijke slachtoffers maakten was in januari 2018, eveneens op het Tayaran-plein. Daarbij vielen tientallen doden.

In de jaren ervoor pleegde Islamitische Staat regelmatig aanslagen in Bagdad. Het geweld nam af nadat de terroristische organisatie grotendeels uit Irak was verdreven.

Paus Franciscus heeft de dubbele zelfmoordaanslagen veroordeeld en spreekt van een "zinloze daad van wreedheid". De paus heeft het voornemen om begin maart een bezoek te brengen aan Bagdad en vier andere Iraakse steden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl