Joe Biden en Kamala Harris geven elkaar een boks
NOS NieuwsAangepast

Ruim 2,9 miljoen televisiekijkers voor inauguratie Biden

De inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden is in Nederland gisteren gemiddeld door ruim 2,9 miljoen televisiekijkers bekeken. De uitzending van de NOS op NPO 1 had met ruim 2,6 miljoen kijkers het grootste publiek, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

262.000 kijkers volgden de beëdiging via de Amerikaanse nieuwszender CNN en via RTL Z keken enkele tienduizenden mensen. De livestream op de site en app van de NOS werd zo'n 400.000 keer bezocht. Via het YouTube-kanaal van de NOS keken nog eens 122.000 belangstellenden.

De inauguratie terugkijken kan via deze samenvatting:

Van inauguratie tot het Witte Huis: zo zag de dag van Biden en Harris eruit

De persconferentie waarin demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge gistermiddag onder meer de avondklok aankondigden trok op televisie aanzienlijk minder publiek dan eerdere edities, die aan het begin van de avond werden uitgezonden. De NOS-uitzending op NPO 1 werd gisteren bekeken door 2,4 miljoen mensen. 410.000 belangstellenden zagen de persconferentie op RTL 4 en de SBS 6-uitzending trok 167.000 kijkers.

De livestream op NOS.nl en de NOS-app werd juist beter bekeken dan bij vorige persconferenties. De uitzending werd een half miljoen keer aangeklikt. Ook op YouTube is de persconferentie nu ruim een half miljoen keer bekeken. De video staat daar bovenaan in de lijst met trending video's.

Via Facebook keken gisteren 200.000 mensen naar de livestream van de persconferentie. Het optreden van Rutte en De Jonge werd ook uitgezonden via het themakanaal NPO Nieuws en NPO Radio 1.

Het best bekeken programma van de dag was het NOS Journaal van 20.00 uur, met iets meer dan 2,7 miljoen kijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl