Bryan Linssen lacht na zijn goal in de beker

Feyenoord na succesvol ingrijpen Advocaat naar kwartfinales beker

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Na een zwakke eerste helft stelden de Rotterdammers in de tweede helft orde op zaken tegen Heracles Almelo: 3-2.

"Ik heb wel even gedacht: het gaat niet lukken vandaag", sprak Feyenoord-trainer Dick Advocaat na afloop. "Zeker als al meteen na de aftrap een speler tussen vier man kan doorlopen naar onze goal."

Want Heracles had direct kunnen scoren. Al na zes seconden stormde Delano Burgzorg op doelman Nick Marsman af, maar die kon redden met zijn benen.

In de rebound probeerde Silvester van der Water het met een omhaal, maar die inzet verdween in het zijnet.

Wel raak voor Heracles

Een halfuur later was het wel raak, toen Burgzorg de buitenspelval wist te ontlopen en Marsman met een schijntrap te slim af was. Gezien het spelbeeld was de voorsprong terecht.

Toch kwam Feyenoord, waar Nicolai Jørgensen na zijn goede optreden tegen Ajax (1-0 verlies) genoegen moest nemen met een plaats op de bank, voor rust langszij. De bal belandde uit de kluts voor de voeten van Luis Sinisterra en de jonge Colombiaan schoot raak.

De bal valt voor de voeten van Luis Sinisterra, die de 1-1 binnenschiet

"Ik had gedacht dat het na de wedstrijd tegen Ajax beter zou gaan, maar dit was een matige vertoning in de eerste helft", aldus Advocaat, die dan ook ingreep in de rust.

Hij bracht met Ridgeciano Haps (voor Orkun Kökçü) en Bryan Linssen (voor Lucas Pratto) verse krachten die al snel voor gevaar zorgden. Haps raakte de lat, nadat een schuiver van Berghuis daarvoor net naast was gegaan.

De sterke fase van de Rotterdammers werd alsnog beloond met een doelpunt.

Invaller Linssen scoort

Linssen stond aan het eind van een goede aanval en schoot tegen zijn oude werkgever overtuigend binnen. Lutsharel Geertruida leek de spanning uit de wedstrijd te halen door een vrije trap van Mark Diemers in het doel te koppen.

Maar de bezoekers kwamen in blessuretijd via een volley van Adrián Szöke terug tot 3-2 en kregen zelfs nog een kleine kans op meer, maar Marsman lag in de weg.