Malen feliciteert ploeggenoot Madueke met zijn doelpunt

PSV pas na rust langs eerstedivisionist Volendam in achtste finales KNVB-beker

PSV heeft met grote moeite de kwartfinales van de KNVB-beker behaald. De Eindhovenaren kregen pas na rust grip op het sterk spelende FC Volendam en wonnen de wedstrijd met 2-0.

In het doel van PSV kreeg Lars Unnerstall voor deze bekerwedstrijd de voorkeur boven Yvon Mvogo, de eerste keeper van de Eindhovenaren dit seizoen. Unnerstall kreeg in de eerste helft verrassend veel te doen tegen de eerstedivisionist, die brutaal de aanval zocht.

Grote kansen voor Volendam

Nick Doodeman kreeg de eerste grote kans voor de thuisploeg. De aanvaller schoot uit de draai op doel, maar zijn inzet miste kracht, waardoor Unnerstall de bal eenvoudig kon oprapen.

Even later moest de Duitse doelman nogmaals reddend optreden, dit keer op een poging van routinier Boy Deul. Vervolgens had de Italiaan Samuele Mulattieri de bal voor het intikken, maar verzuimde dat tot twee keer toe.

PSV-keeper Lars Unnerstall moet redding brengen

PSV kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De Eindhovenaren creëerden, in tegenstelling tot de Volendammers, weinig uitgespeelde kansen. Alleen Mauro Júnior wist het Joey Roggeveen moeilijk te maken, maar de doelman van Volendam kon nog ternauwernood met zijn voet de bal naast het doel tikken.

PSV sterker na rust

De Eindhovenaren begonnen beduidend sterker aan de tweede helft. Dat resulteerde al snel in een kans voor linksback Philipp Max, die zijn inzet geblokt zag worden. Noni Madueke zette PSV enkele minuten later, met een mooi geplaatst schot, wel op voorsprong.

De wedstrijd in Volendam werd met nog ruim tien minuten op de klok beslist door rechtsback Denzel Dumfries. De elfvoudig Oranje-international werd in het zestienmetergebied gevloerd, ging zelf achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter.

Lang zonder bekersucces

PSV, dat inmiddels al negen jaar op nieuw bekersucces wacht, heeft zich dankzij de zege op Volendam geplaatst voor de kwartfinales. De club won in 2012 voor het laatste de KNVB-beker en in 2013 stonden de Eindhovenaren in de finale.

Vorig seizoen waren de achtste finales het eindstation en in 2019 en 2017 zelfs de tweede ronde.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-uitblinker Lars Unnerstall, PSV-trainer Roger Schmidt en Volendam-trainer Wim Jonk.