Kai Verbij baalt: hij wordt dit jaar geen Europees kampioen sprint
NOS Schaatsen

Geen Europese sprinttrilogie voor Verbij: 'Heel erg balen dat het niet lukt'

Kai Verbij had zich zijn derde Europese sprinttoernooi heel anders voorgesteld. De winnaar van de eerste twee edities had zondag zijn trilogie graag willen voltooien.

Maar dat gaat hem niet lukken, want in Heerenveen ging het op de eerste 500 meter meteen mis. Vlak voor de eerste bocht ging Verbij onderuit.

"Ik was net te laat met het optillen van mijn been. Ik heb drie keer het ijs geraakt, dan ga je gewoon op je bek. Ik was goed weg, maar dat hoort ook bij sprinten: het kan opeens helemaal misgaan", reageert Verbij.

Bekijk de reactie van Kai Verbij hieronder:

Verbij baalt na val op eerste 500 meter: 'Wilde graag een derde titel winnen'

Verbij kon een goed klassement na zijn mislukte 500 meter uit zijn hoofd zetten, maar op de 1.000 meter reed hij vijf kwartier later wel naar de tweede tijd achter de oppermachtige Thomas Krol.

Agressie en frustratie

Ook daarmee was Verbij niet echt blij. "De tijden van Thomas zijn zeer hard. Daar moet ik ook naartoe en nu zit ik daar te ver vanaf."

"Ik was gewoon een beetje uit agressie en frustratie aan het rijden. Dan komt er wel een mooie opening uit, maar daarna was het gewoon op."

Balen

Zondag gaat hij nog wel van start op de tweede 500 meter. "Je moet het gewoon als een trainingswedstrijd zien. De motivatie is natuurlijk veel minder nu, maar ik moet mijn kans wel meepakken."

Ook baalt hij ervan dat hij straks niet meer de enige man is met een Europese sprinttitel achter zijn naam.

"Ik wilde de derde graag winnen. Als je naar de concurrentie kijkt, dan zat het er wel in. Dan is het heel erg balen dat het niet lukt."

Bekijk hieronder de samenvatting van de 500 meter met de valpartij van Verbij:

Titelhouder Verbij valt op eerste 500 meter bij EK sprint

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl