Eerste doelpunten Bakis leiden Heracles naar ruime zege tegen FC Emmen

Bekijk de samenvatting van Heracles-FC Emmen

Hij had tot vandaag nog geen doelpunt gemaakt in de eredivisie. En dat als spits. Maar Heracles-speler Sinan Bakis vond in de thuiswedstrijd eindelijk zijn draai. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 4-0 zege van zijn club.

De eerste kansen in het duel waren gelijk voor Heracles. Bakis kreeg binnen het kwartier gelijk twee grote kansen. Maar de Turkse-Duitse spits scoorde niet, onder meer door goed keeperswerk van Dennis Telgenkamp.

Voor Bakis bleek drie keer scheepsrecht, want nog binnen het half uur kon hij uit de rebound raakschieten nadat Telgenkamp eerst nog redding bracht op zijn kopbal.

Heracles bleef vervolgens druk uitoefenen op de verdediging van FC Emmen. Het leverde gevaar op via een vrije trap van Rai Vloet en een knap schot van Silvester van der Water. Bakis bleek de smaak te pakken te hebben, want vlak voor rust zorgde hij met een laag schot voor de 2-0.

Hattrick

Na rust kwam Emmen iets vaker in het spel voor, zonder daarbij veel gevaar te stichten. Het gevaar kwam wel van de Almeloërs en met name van hun spits. Met een knap schot uit de draai zorgde Banis voor een hattrick en daarmee ook gelijk voor de genadeklap voor Emmen.

Beide ploegen geloofden het in de resterende 25 minuten wel. Rai Vloet zorgde vijf minuten voor tijd voor de eindstand.

Zodoende wacht Emmen nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Heracles klimt naar de elfde plaats op de ranglijst.