Suzanne Schulting neemt in februari op de langebaan wel deel aan de WK afstanden ANP

Suzanne Schulting heeft zich afgemeld voor de Europese kampioenschappen sprint van komend weekend. Volgens Schulting past het langebaantoernooi niet in haar voorbereiding op de EK shorttrack, die een week later worden verreden in het Poolse Gdansk.

Jorien ter Mors neemt het EK-ticket van Schulting over. De Nederlandse ploeg voor het toernooi in Heerenveen bestaat verder uit Jutta Leerdam en Femke Kok.

Wel op WK afstanden

Shorttrackspecialiste Schulting haalde het startbewijs voor de EK sprint eind december binnen tijdens het kwalificatietoernooi in Thialf.

"Ik vind het jammer dat ik nu niet aan de start kan verschijnen", zegt Schulting. "Soms moet je een bepaalde keuze maken, die niet altijd de leukste is, maar wel het beste voor je prestaties."

"Omdat de EK shorttrack een week na de EK sprint vallen, is de combinatie verre van ideaal", vervolgt Schulting. "Ik zou mezelf voor m'n kop slaan als ik goud misloop op de EK shorttrack omdat ik geen goede voorbereiding heb gehad."

Schulting neemt op de langebaan wel deel aan de WK afstanden, die halverwege februari plaatsvinden in Heerenveen.

Schulting vertelde vorige week, nadat ze Nederlands kampioene shorttrack was geworden, al over de keuze tussen de EK sprint en de EK shorttrack.

Schulting heeft NK-titel binnen, nu het echte werk: 'Zo'n zin in EK's en WK's!'

STER reclame