Schulting spaart krachten bij NK: 'Komen drie hele grote wedstrijden aan'

Suzanne Schulting snelt ook dit weekeinde weer over het ijs van Thialf. Dit keer gewoon als shorttrackster. Vorige week verraste de olympische kampioene door daar als langebaanschaatsster twee WK-tickets en een EK sprint-ticket te bemachtigen.

"Ik was heel euforisch, vermoeid ook. Maar ik ben voldoende hersteld voor dit weekend", laat de alleskunner op ijzers weten na de eerste dag van de NK. "Ik heb vandaag wel wat krachten gespaard, ik moet morgen nog vijf keer rijden."

Zondag is de finaledag voor de shorttrackers in Thialf. Dan wordt na drie afstanden (500, 1.000 en 1.500 meter) het eindklassement opgemaakt. Schulting is titelverdediger en wederom favoriet voor een nieuwe eindzege.

Xandra Velzeboer en Selma Poutsma zijn opkomende talenten en proberen bij de NK in de buurt van Suzanne Schulting te komen.

Shorttracken in Schultings schaduw: 'Leuk als we het haar lastig kunnen maken'

Sven Roes is titelhouder bij de mannen, maar hij liep door een val de finale van de 1.500 meter mis. Ook Sjinkie Knegt zal daarin ontbreken; de zilveren medaillewinnaar van de Spelen van 2018 kreeg een straf in de voorronden.

Grote wedstrijden op komst voor Schulting

Door haar langebaansucces heeft Schulting de komende weken een vol programma voor de boeg. "Het is zó lekker om toe te werken naar drie hele grote wedstrijden. De EK shorttrack, de WK afstanden en de WK shorttrack."

De WK afstanden zijn op de langebaan in Heerenveen. Schulting rijdt daar de 500 en 1.000 meter. Ze moet nog beslissen of ze op de langebaan ook nog de EK sprint rijdt in Thialf.

STER reclame