Drukte bij de Loonse en Drunense Duinen
NOS Nieuws

Ondanks lockdown opnieuw druk in de Nederlandse natuurgebieden

Door het zonnige winterweer was het in veel natuurgebieden in Nederland vandaag opnieuw te druk. In Brabant riep Natuurmonumenten op om niet meer naar de Kampina, de Loonse en Drunense duinen, de Oisterwijkse bossen en Huis ter Heide te komen, meldt Omroep Brabant. Ook op de toegangswegen naar de natuurgebieden was het druk. "Auto's staan aan beide zijden van de wegen geparkeerd. Er kan geen auto meer bij", aldus boswachter Irma de Potter.

Ook in Gelderland stonden de parkeerplaatsen bij de natuurgebieden helemaal vol. De gemeente Ede riep op om niet meer met de auto naar de Ginkelse Heide te komen. Er waren vooral zorgen over het grote aantal auto's dat langs de kant van de weg geparkeerd stond. "Zorg ervoor dat alle doorgangen voor onze hulpdiensten bereikbaar blijven", riep de gemeente op bij Omroep Gelderland.

De sneeuw in Vaals en Vijlen trok ondanks herhaalde oproepen om niet te komen vandaag weer veel bezoekers, maar het was minder druk dan gisteren. Op de N278 richting Vaals stond de hele ochtend een file. Er werden verkeersregelaars ingezet om te proberen mensen te ontmoedigen naar het gebied te gaan. Gisteren werden in het gebied ruim honderd boetes uitgedeeld aan wildparkeerders. Vandaag zijn geen boetes uitgeschreven, zei burgemeester Harry Leunessen van Vaals tegen 1Limburg.

De burgemeester heeft in verband met de veiligheid ook een weg afgesloten, en riep bezoekers op om niet naar het gebied te komen:

Ondanks lockdown opnieuw drukte in Limburg

Bij natuurgebied Lage Vuursche in Utrecht werd inkomend verkeer tegengehouden door verkeersregelaars en werden parkeerplaatsen tijdelijk afgesloten, meldt RTV Utrecht.

De gemeente Baarn had vanochtend opgeroepen om alleen met de fiets of lopend naar het natuurgebied te komen vanwege de grote drukte zaterdag in het gebied. Maar daar werd geen gehoor aan te geven.

En ook langs de kust was het druk in duingebied Meijendel tussen Wassenaar en Den Haag. Alle parkeerplaatsen stonden daar vol, meldt Omroep West.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl