Overtuigende overwinning Donar op regerend landskampioen Landstede

Basketballers Donar winnen overtuigend van regerend landskampioen Landstede

Basketbalclub Donar uit Groningen is de competitie met een overtuigende winst begonnen. In Groningen werd het tegen de regerend landskampioen Landstede Hammers 82-55.

In de eerste fase van de wedstrijd was er van zo'n groot verschil nog niks te merken, na tien minuten stond de thuisploeg met slechts twee punten voor op Landstede. Het duurde echter niet lang voordat Henry Caruso namens Donar opstond.

De Amerikaan nam zijn ploeg op voortouw en voor rust was het verschil al opgelopen, met een stand van 36-27. Caruso zou met ploeggenoot Jarred Ogungemi Jackson topscorer worden met achttien punten.

Twee driepunters

In het derde kwart schommelde het puntenverschil steeds rond de tien punten, maar twee driepunters van Damjan Rudez gooiden de wedstrijd definitief in het slot.

Landstede kon ook in het vierde kwart niets meer terugdoen en moest genoegen nemen met het verlies.