NOS Voetbal

Met De Jong als debutant verliest Heerenveen aansluiting met subtop

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Fortuna Sittard

Met voormalig Oranje-international en aanwinst Siem de Jong in de basis had het nieuwe jaar goed moeten beginnen voor sc Heerenveen. De Friezen gingen met de debutant in hun midden op eigen veld echter hard onderuit tegen Fortuna Sittard: 1-3.

Helemaal verrassend was de winst van Fortuna niet, want de Limburgers zijn al zes wedstrijden op rij ongeslagen in de eredivisie en stijgen naar de twaalfde plaats.

Heerenveen is achtste op zeven punten van plaats zeven, die recht geeft op de play-offs.

Gerard Cox heeft de 2-0 gemaakt voor Fortuna

De defensie van Heerenveen was voor rust zo lek als een mandje en daar maakten Ben Rienstra, George Cox en Zian Flemming gretig gebruik van: 0-3. Lisandro Semedo maakte er bijna 0-4 van, maar zijn inzet belandde op de paal.

De Jong spreekt van een domper

"Het was eigenlijk vrij snel gedaan", zei De Jong na zijn eerste duel voor Heerenveen. "Dit is wel een domper zo. Het gevecht om de tweede bal, daar ging het mis en dat moet echt een stuk beter."

De Jong speelde twee maanden lang geen wedstrijden omdat zijn contract bij FC Cincinnati niet verlengd werd. "Ik ben fysiek wel oké, maar dat is waar ik de komende tijd aan moet bouwen."

Bekijk hieronder de reacties van Siem de Jong en Fortuna-speler Zian Flemming.

Henk Veerman had al vroeg voor de 1-0 moeten zorgen na een goede vooractie van De Jong, maar hij kopte in kansrijke positie helemaal mis. Na rust maakte hij nog wel de eretreffer voor de thuisploeg en zijn tiende goal van dit seizoen.

Bij Heerenveen zat trainer Johnny Jansen niet op de bank. Hij is positief getest op het coronavirus en bracht de afgelopen week al in thuisisolatie door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl