SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen
NOS Voetbal

Heerenveen-trainer Jansen ontbreekt door corona tegen Fortuna Sittard

Heerenveen-trainer Johnny Jansen zit zondagmiddag niet op de bank tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De 45-jarige Jansen is positief getest op het coronavirus. Hij bracht de afgelopen week al in thuisisolatie door.

Volgens de Friese club heeft de coach geen klachten, maar testte hij dit weekend toch positief. Eerder deze week bleken ook twee spelers besmet te zijn met het virus. De club heeft vanwege privacyredenen niet bekend gemaakt om welke spelers het gaat.

Assistent-trainer Hennie Spijkerman neemt zondag de leiding over.

Debuut Siem de Jong

Jansen beantwoordde deze week nog wel vragen tijdens het persmoment en verklapte daarin dat aanwinst Siem de Jong in de basis begint. De Jong kwam in december transfervrij over van het Amerikaanse FC Cincinnati en maakt een goede indruk op de trainer.

"Het is een intelligente speler, goed aan de bal en ziet waar de ruimtes liggen. Ik verwacht dat Siem een rustpunt zal zijn in het elftal en voor ons als staf zal fungeren als verlengstuk."

Een reportage uit november met en over Johnny Jansen, de vrolijke trainer van sc Heerenveen. "Als voetballer was ik niet goed genoeg, maar dat werd me nooit verteld."

Heerenveen-trainer Jansen leerde passie van Foppe en Gertjan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl