Pro Shots

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft in Doha de eerste horde genomen op weg naar de Australian Open, die 8 februari beginnen. In de kwalificaties voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar won hij in de eerste ronde knap met 3-6, 6-1, 6-4 van de juniorenkampioen van 2019: Lorenzo Musetti.

De Italiaan is de nummer 129 van de wereld, Van de Zandschulp zelf staat 156ste op de wereldranglijst. Hij heeft nog nooit meegedaan aan een grandslamtoernooi.

Kwalificaties in het Midden-Oosten

Het kwalificatietoernooi voor de Australian Open wordt in het Midden-Oosten gehouden vanwege de Australische voorzorgsmaatregelen tegen de coronapandemie. Deelnemers die zich kwalificeren, moeten bij aankomst in Melbourne eerst twee weken in quarantaine.

De vrouwen spelen in Dubai, maar Bibiane Schoofs kan haar spullen al pakken. Zij verloor in de eerste ronde met 3-6, 6-7 (6) van de Chileense Daniela Sequel. In de tweede set stond Schoofs drie keer een break voor en verspeelde ze vijf setpoints.

Spelers moeten zelf ballen rapen

Bij de kwalificatietoernooien wordt onder basale omstandigheden gespeeld. Zo moeten de spelers hun eigen ballen rapen.

Om het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken, moet een speler drie rondes doorkomen. Robin Haase, Tallon Griekspoor, Lesley Pattinama-Kerkhove, Indy de Vroome en Richèl Hogenkamp komen maandag voor het eerst in actie.

Arantxa Rus is al zeker van het hoofdschema. Kiki Bertens doet niet mee in Melbourne, zij is herstellende van een operatie aan haar achillespees.

STER reclame