AZ speelt na slap begin weer gelijk en laat twee punten liggen in Zwolle

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - AZ

Een slap begin heeft AZ op bezoek bij PEC Zwolle twee punten gekost. De Alkmaarders gooiden pas na rust alle trossen los, te laat om PEC nog te kunnen kloppen. Het duel eindigde in 1-1.

Pelle Clement schoot de thuisploeg in de negende minuut op voorsprong. Clement kreeg de punt van de schoen achter een voorzet van Eliano Reijnders, waarmee hij AZ-doelman Marco Bizot verschalkte.

PEC speelde daarna met bravoure en heel secuur de bal rond. AZ liep achter de tegenstander aan, om pas halverwege de eerste helft op te leven.

Mustafa Saymak in duel met Bruno Martins Indi

Na rust ging het tempo echt omhoog. PEC kraakte in zijn voegen, maar hield stand totdat een geplaatst schot van Fredrik Midtsjø van net buiten het zestienmetergebied doelman Michael Zetterer te machtig was.

PEC panikeerde niet, al had het in de slotfase wel geluk bij een vrije trap van Teun Koopmeiners, die de lat raakte.

Koopmeiners baalt, broertjes Reijnders genoten van wedstrijd tegen elkaar

Door het gelijkspel blijft AZ op de vijfde plaats, één punt achter Feyenoord dat zondag nog in actie komt. PEC Zwolle blijft elfde op de ranglijst.