Madrilenen maken een sneeuwpop op straat AFP

Koploper Atlético Madrid komt zaterdag niet in actie. Vanwege de sneeuwstorm in de Spaanse hoofdstad is de luchthaven daar gesloten, waardoor het tegenstander Athletic Club niet lukt de reis naar Wanda Metropolitano te maken.

De voetbalbond gaf zaterdag akkoord voor het verplaatsen van het competitieduel.

Athletic Club deed vrijdag ook al een poging Madrid per vliegtuig te bereiken, maar het toestel moest toen rechtsomkeert maken omdat de landingsbaan niet veilig werd bevonden.

Voor stadgenoot Real Madrid leverde de situatie ook problemen op. De regerend kampioen stond vrijdag uren vast op een startbaan. Het vliegtuig met de spelers kon niet opstijgen vanwege een een sneeuw- en ijslaag die de baan had bedekt.

Sneeuw zorgt voor problemen in Madrid AFP

Met enkele uren vertraging vertrok de vlucht vrijdagavond alsnog richting Pamplona. Op beelden op social media was te zien hoe de spelers daar niet veel later arriveerden. Het team van coach Zinedine Zidane speelt vandaag de uitwedstrijd bij Osasuna.

Een flinke sneeuwdeken had het vliegverkeer op luchthaven Madrid-Barajas Adolfo Suárez volledig ontregeld.

"Ze hebben ons gezegd dat het vooruitzicht heel somber is. De startbanen zijn gesloten en de sneeuwschuivers worden gebruikt voor de landingsbanen", liet een woordvoerder van de club weten. "We schatten in dat we hier nu meer dan twee uur staan."

Het winterse weer zorgt niet alleen op het vliegveld voor heel veel problemen:

Openbaar leven in Madrid plat na hevige sneeuwval

STER reclame