ANP

Goedemorgen! Wopke Hoekstra wordt officieel benoemd tot nieuwe lijsttrekker van het CDA en Forum voor Democratie stelt de kandidatenlijst vast.

Na het oplossen van plaatselijk hardnekkige mist breekt vandaag de zon geregeld door. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur stijgt naar 1 graad langs de oostgrens tot 4 of 5 graden vlak aan zee. Komende nacht vriest het licht en ontstaat gemakkelijk mist.

Weerplaza/NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het digitale CDA-verkiezingscongres wordt Wopke Hoekstra gekozen als nieuwe lijsttrekker. Hij is de opvolger van Hugo de Jonge, die vorige maand stopte. Ook stelt de partij het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast.
  • Ook Forum voor Democratie houdt een digitale algemene ledenvergadering. De partij van Thierry Baudet gaat onder meer de nieuwe kandidatenlijst en het conceptverkiezingsprogramma vaststellen.
  • De Eredivisie wordt na een korte winterstop hervat in Waalwijk, waar RKC het opneemt tegen ADO Den Haag. Verder speelt FC Emmen tegen FC Twente, Heracles Almelo ontvangt Vitesse, PEC Zwolle speelt tegen AZ en FC Utrecht neemt het op tegen FC Groningen.

Wat heb je gemist?

President Trump kan niet meer twitteren met zijn persoonlijke account vanwege "het risico op verdere aanzet tot geweld", zegt Twitter. Het account was woensdag al voor 12 uur geblokkeerd, maar nu definitief vanwege twee nieuwe berichten. In een daarvan schreef Trump dat hij niet naar de inauguratie van Biden komt. Dat bewijst volgens Twitter dat de president niet van plan is om mee te werken aan een soepele overdracht.

Een uur na de blokkade reageerde Trump via het officiële Twitteraccount van de Amerikaanse president. Hij haalde uit naar Twitter, de Democraten en radicaal-links, maar die berichten werden snel weggehaald.

Het opgeschorte account van Trump Twitter

Meer nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ton (95) miste haar man Eltje (93) verschrikkelijk. Door de lockdown mocht ze hem niet opzoeken in de woonzorggroep waar hij 18 december naartoe was verhuisd.

Gisteren werden ze herenigd. "Daar is ze!":

Hoogebejaard echtpaar herenigd na bijna een maand corona-isolatie

Fijne dag!

STER reclame