Marco van Ginkel woensdag op de training van PSV, met Mo Ihattaren Pro Shots

Superjanuari is aangebroken en ook in Eindhoven kijken ze reikhalzend uit naar komende zondag, naar de clash in de eredivisie. "Het is altijd het juiste moment om tegen Ajax te spelen", vertelde PSV-trainer Roger Schmidt vrijdagochtend met een veelzeggende blik.

"Ajax is een heel goede tegenstander, ze zijn op alle posities sterk. Het wordt een zware, maar ook een grote wedstrijd", keek hij vooruit. "Ik zie geen nervositeit in mijn ploeg. De spelers zien het als een kans om zichzelf te tonen."

"Natuurlijk zou het mooi zijn als we winnen", vervolgde Schmidt in gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder. "Maar het gaat om onze instelling. Als we goed spelen, maar toch gelijkspelen of verliezen, is dat niet erg."

'Was zwaar programma'

De topwedstrijden wachten in januari, dat was vanaf het begin van het seizoen duidelijk. De Duitse trainer hield er nadrukkelijk rekening mee, in zijn opstellingen en met zijn wisselbeleid. De intensiteit werd verdeeld over de spelers. En nu, na de broodnodige rust in de winterstop, is zijn ploeg klaar voor Ajax-uit.

"Het was een zwaar programma. De spelers verdienden het om met hun families te zijn", aldus Schmidt. "Daarna pakten we de training weer op. Dat was belangrijk, omdat we in de eerste seizoenshelft vooral wedstrijden hebben gespeeld."

Schmidt over Ajax-uit: 'Als we goed spelen maar verliezen, is dat niet erg'

Het is nog onzeker of Mario Götze zondagmiddag met PSV tegen Ajax kan uitkomen. "Hij kampte deze week met wat problemen", zei Schmidt op de persconferentie. "Hopelijk kan hij snel aansluiten bij de groepstraining. Ik moet zaterdag de beslissing nemen of hij meegaat."

Van Ginkel mee?

Bij de hervatting van de groepstraining kon de Duitse trainer weer enkele herstelde spelers verwelkomen: Eran Zahavi, Ryan Thomas, Mauro Júnior, Érick Gutiérrez, Armando Obispo én Marco van Ginkel.

"Misschien zit hij bij de selectie voor zondag. Dat bepalen we ook morgen", zei Schmidt over de middenvelder, die zijn laatste officiële wedstrijd in mei 2018 speelde.

Bij de tegenstander in Amsterdam werd vrijdagochtend aankoop Sébastien Haller gepresenteerd. Ajax legde 22,5 miljoen euro op tafel voor de spits. "Ik denk dat het een goede transfer is", reageerde Schmidt, die niet jaloers is op het transferbudget van de tegenstander. "Nee, wij hebben ook goede transfers gemaakt dit seizoen."

"We respecteren altijd de individuele kwaliteiten van onze tegenstanders. Maar uiteindelijk is mijn standpunt hetzelfde: wij kijken naar onszelf. Als wij op ons best spelen, dan winnen we."

STER reclame