Om dit soort jerrycans gaat het Opsporing Verzocht

Bij een aantal aanslagen op Poolse supermarkten zijn restanten gevonden van gele jerrycans. Dat heeft de politie bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht. Het gaat vermoedelijk steeds om hetzelfde type.

De herkenbare gele benzinecontainers zijn te koop bij tankstations van Shell. De vondsten zijn volgens de politie een belangrijk aanknopingspunt in het onderzoek. Getuigen die iemand met zo'n jerrycan hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden. Ook kunnen de daders gezien zijn toen ze de jerrycans vlak voor de aanslagen hebben gekocht en gevuld bij een tankstation.

Een explosie maandagochtend vroeg bij de Poolse supermarkt Warszawa XL in Tilburg was de vijfde in een maand tijd.

De winkel liep grote schade op:

Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

In december waren er aanslagen op winkels in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en Beverwijk. Op die laatste plek was twee keer sprake van brandstichting. Alle winkels zijn in handen van één Iraaks-Koerdische familie.

De politie denkt dat dat er één groep daders achter zit. In december werd er al een foto van een verdachte van de ontploffing in Heeswijk-Dinther verspreid. Ondanks enkele tips heeft dit nog niet tot een aanhouding geleid.

De overblijfselen van een jerrycan die werden gevonden bij de explosie in Aalsmeer Opsporing Verzocht

STER reclame