De Poolse supermarkt in Tilburg
NOS Nieuws

Politieonderzoek naar explosies Poolse supers in volle gang: 'We kijken naar samenhang'

Het politieonderzoek naar de explosies in Poolse supermarkten is in volle gang. Na de laatste explosie in Tilburg vannacht wisselt de politie in Zeeland-West-Brabant informatie uit met de politie in Amsterdam. "We kijken uiteraard of er een link is tussen de incidenten", zegt een woordvoerder desgevraagd.

De politie Amsterdam leidt het onderzoek naar vier eerdere explosies in Beverwijk (twee maal), Aalsmeer en Heeswijk-Dinther. Volgens de woordvoerder "gebeurt er genoeg in het onderzoek, maar daar kunnen we nog niks over kwijt".

Ook over verbanden tussen de gevallen wil de woordvoerder niet uitweiden. Zo is de eigenaar van de Tilburgse zaak dezelfde als die van Beverwijk en Aalsmeer. "Daar kunnen we uit privacyoverwegingen niets over zeggen."

"Maar we stoppen onze kop ook niet in het zand", zei een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Eerdere aanslagen

De getroffen winkels zijn allemaal in handen van Iraaks-Koerdische eigenaars. De politie ging eerder uit van een gecoördineerde actie gericht tegen deze supermarkten en voerde extra surveillances uit.

De eerste winkels die werden getroffen voerden allemaal de naam Biedronka. De supermarkt in Tilburg heeft een andere naam, Warszawa XL.

Dit zijn beelden van de schade in Tilburg; de gevel ligt er uit:

Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl