Ivo de Bruin (r) en Janko Franjic in de tweemansbob IBSF

In een tijd waarin sponsoren niet bepaald staan te trappelen om grote contracten aan te gaan met sportbonden en sporters, is het de Nederlandse bobsleebond BSBN gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Het bedrijf NewCold heeft zich tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking aan de bond verbonden. Daarnaast heeft NewCold, een logistiek bedrijf voor gekoelde opslag, een optie op verlenging van het contract tot en met de Spelen van 2026 in Milaan.

De overeenkomst komt op een goed moment voor de bobsleebond, aangezien de viermansbob geen A-status heeft en dus geen financiële steun ontvangt van sportkoepel NOC*NSF.

"De grootste uitdaging voor ons is om een goed trainingsprogramma financieel mogelijk te maken", zei Vincent Kortbeek, technisch directeur van de bobsleebond, in november nog over de viermansbob van piloot Ivo de Bruin.

Samen met oud-piloot Edwin van Calker boog Kortbeek zich eind vorig jaar over de stand van zaken rond de Nederlandse viermansbob. Bekijk een reportage daarover in de video hieronder.

Hoe staat de Nederlandse viermansbob ervoor? 'Kwalificatie voor Spelen zeker mogelijk'

Volgens De Bruin is de komst van de nieuwe hoofdsponsor een belangrijke stap op weg naar de Olympische Spelen in Peking.

"Het biedt ons onder meer de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe seizoen een maand lang naar China te gaan om daar op de olympische baan af te dalen in trainingen en een World Cup", laat hij weten.

"Bovendien kunnen we onze eigen sleeën meenemen. Daar hangt een pittig prijskaartje aan, maar dat kunnen we nu aan, mede dankzij NewCold. Bovendien kunnen we komende zomer veel meer trainen in Duitsland, Canada of Letland. Als team kunnen we nu een paar honderd 'duwtjes' realiseren en dat is belangrijk voor de stroomlijning en efficiëntie."

STER reclame