NOS NieuwsAangepast

6671 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6671 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 757 minder dan gisteren. Het is het laagste aantal sinds 9 december.

Het aantal ligt fors lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 8229 positieve tests bij kwamen. Gemiddeld genomen blijft het aantal positieve tests dus dalen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting iets toe, al lijkt er volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute zorg inmiddels een "plateau" bereikt.

In totaal liggen er nu 2845 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2710), van wie 715 op de IC (gisteren: 704), blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Die 2845 is het hoogste aantal van de tweede golf, maar toch lijkt er sprake van stabilisatie, denkt ook het LCPS.

Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 15 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 41 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 12 nieuwe opnames meer dan gisteren.

65 overleden covid-19-patiënten

Het aantal doden blijft wel oplopen. Er werden 65 overleden covid-19-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 47. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 91 doden per dag, tegen 75 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 844 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 769. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting, minder dan nu dus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl